Welcome to Miss Vogue Paradise.You want to F o l l o w ? or go back H o m e ?
Diary About Love Links
Speak Up


be yourself don't COPYCAT
yana chikas blogspot .
bajet lebih = ="
Monday, 17 October 2011 | 09:19 |

tadi kat skula kamy tgea gossip2 .
then kwn aku nie pon gossip pasal PAAN ( samran kamy bg )
pastu membez aku bg taw *nama dirahsiakan .
der banding kan der nan NADIA ISMAIL .
then ceta pun bermula .
si PAAN tu ckp der lgik cumel darew NADIA /
wooo ~ terkejut aku doe .>,<
then kwn aku teruskan lgik , siPAAN nie ckp lgik .
" korang tahux bila tgk muka NADIA dekat2 penuh dgn panau , huduh ! "
WTF ! , credit to PAAN la .
" weyh ang taw NADIA jauh lebih elok la . bila face 2 face ,
tak bedak mcm TEPUNG GANDUM ! , nuteral ja .
tak bnyk make up .
ang tu eeeee ~ perangai tak MATURED . perassan hot ,
blh pergy mampos dgn hot kau la bangsat ! "
* aku bengkap NADIA :D
untuk pengetahuan ang aku BENCI ang XD .
creadit : nadia ismail
P/s : klw hot pin tak kemana , jgn la sampy meghina uwng !

Labels:



headfhone .
Saturday, 15 October 2011 | 10:36 |

grrrr , dah lama aku cari headfhone warna 
hitam merah .
akhirnya berjaya ! tu pun nasib coz ade pun satu je .
grrr ,
suke gila2* la .
blh paky pi kenduri naimah esok , hahax .
merepek ja permpuan nie *
esok sys naimah bertunang setelah lama mereka berkwn 
dah skwng tuk dihijab kalbu .
bila aku n zul pulak ea ? >,<
gatal gila aku nie *
hee ~ hope aku dgn zul blh sampy mcm tu la .
klw jodoh tak kemana .
kamy blh la kekal selamanya .
aminnnn ~
kepada yg baca amin sekaly aw :)


outting dgn tersygg :)
Friday, 14 October 2011 | 10:36 |



yeah ! tadi kuaq dgn zul syggg :)
pergy tgk wayang la pa lgik kan . tu kerja kamy bila kuaq mlm .
hee ~ sonok sngt dpt kuaq tadi ,
besa la awex mana tak sonok kuaq nan balak dia kan ?
so kita pun ajak naimah + snow .
noharam ! punya lmbt tunggu snow la , bersiap kalah perempuan -_-
klw tak blh tgk al hijab dah . tunggu dia la .
last2 kamy tgk la cita pa yg ada .
then lapaq gila tyme tgea jalan sambil tunggu tyme masuk wayng .
kamy pergy la MCD , mam2 lu .
dgn ROMANTIKnya lepas mkn tu aku la tlng lap mulut der :P
jgn jealous , 
pastu jejaln la lgik aku dah lama kepunan nak jaket kulit tu *
pastu aku punya ckp la kat babe aku nie .
der pun kata jum la pergy beli , hubby support !
wahhhhh ~ happy sesangat .

nah , nie la jaket tu :D
hubby ckp syggg kita kat dia kita sanggup beli .
terima kasih hhubby .
honey taw , honey tak penah salah pilih hubby dan skwng .
hubby jaga honey dgn baik .
terima kasih kerna memenuhi hajat honey <3
menjaga honey selamanie <3
ILOVEEEEEYYYYYOUUUU !
akhir kata , harap kita kekal selamnya .
aminnnn ~

Labels:



saket aty :(
Thursday, 13 October 2011 | 05:05 |

eh kowng saket aty tak ? klw bf kowng kuaq then bw gie taw .
saket kowt aty , dah la tak bg taw nak kuaq .
klw aku pandy bising2 .
saket gila aty nie , oke fine !
aku maleh lyn ang coz aku bg aku betul KECEWA 
ang ingat ang ja aada perasaan ? aku tak da .
grrrrr = ="
pa punya manusia la , ang pikiq ang ja .
kan ang dh janjy tak buat dah tapy ang mungkir janji ?!




selamat ada sis finie .
pi ronda la pa lgik , pi tgk boy dia . 
meracau cam uwng gila , bw ang taw betapa saket aty aku .
aku mls lyn ang lantaq la .
ang janji cam pa lgikkk .
memang terbaik la kuaq merata tadi .
pasnie klw sis nak kuaq jum adeq sedia menunggu merata kita pi ma .
aku kesah apa dgn ang bg tak ?
lu kuaq ada lu bg taw , k bekkkkk !
buat lgik nah aku memeyh suka ang buat mcm nie .
lgik cepat la aku lary darew ang !



penyakit aku datang - _ -
Wednesday, 12 October 2011 | 05:41 |

PENYAKIT AKU KEMBALI :")

penyakit lama aku datng balek .
weyhhh takkan ang mai balek , cukup la seksa idup aku selama nie .
kepala aku terasa sngt berat seperti dihempap batu .
pening sngt2 .
ya ALLAH tambah kan aku .
aku pening , pening sngt .
pening tidak berkurang tapy makin bertambah .
kenapa mesty aku ?
aku terlampau leka sehingga lupa akan penyakit aku ,
skwng baru aku sedaq aku dah tersasar jauh sngt .
skwng penyakit tu datang lgik .
terasa tak laraq sngt , pening sngt nak muntah pun ada .
aku tak sanggop hadapi semua nie .
aku tak nak uwng aku syggg tgk aku menderita camnie .
tak siapa yg tahux tentang penyakit aku .
aku pun tak penah pergy hospital tu buat pemeriksaan .
hanya sekadar telan ubat pening je  .
aku tak sanggup ke hospital kerna .
" anda hanya ada setahun tuk idup "
apa reaksi anda mendengar semua nie ? tidakkah anda sedih + tak nak teruskan idup
dgn menanti kematian ,
oleh sbb tu aku tak nak . ber la aku maty dgn taida siapa yg tahux .
klw nie takdirnya aku redha .
kerna setiap yg hidup pasti akan maty ,
jadi doakan aku cepat sembuh  : ")



jgn ganggu aku .
Tuesday, 11 October 2011 | 11:12 |

sudah puas ka idup ang ganggu aku ?
kisah kita dah lama lapuk dlm haty aku .
aku sikit tak rasa nak balek kat ang taw ark .
pastu ang lak dok buat SS lak kat aku .
for you information aku milik ZUL 
jadi ang jgn duk buat pulun la !
dok ajak aku kahwen ,
WTF >,<
jgn penah mimpi la weyhh .
aku tak kkan penah kahwen nan ang jgn dok berangan lebih .
mak aku tak penah suka aku couple dgn ang .
mak aku lebih suka kan hubungan aku sekwng .
so kau tak dak dlm kamus haty aku .
let me be free ?
berkan aku bahagia dgn ZUL .
plesssss .
jgn ganggu idup aku lgikkk .
aku dah betul cukup sakit aty dgn perangai kau yg dulu .
jgn penah kau ulangi la bhaiii !
kisah kita tu .
skwng bebaskan aku ?
jgn mimpi aku milik kau !
P/S : TO SEORANG NAMA BERMULA "E" . 


iloveeyouu .
| 06:03 |






ILOVEEEYOUUU <3
grrr , hubby sygg hubby sesangat :)
romantik tak kamy ?
hee ~ syggg ang ketat2 la .
tadi kamy pi mandy kat ULU PAIP then pi PANTAI MOLEK :)
syook hubby la buat manja , suke2 .
thnx ZUL PAKTAM ^^
der yg tlng candid kan .
syokkk sesangat ary nie , dpt jumpa hubby
MANDI MANDA , manje2 .
:D
akhirkata !
akuuuuuuu SAYANGGGGGG ang la <3


sabaq yana :)
Monday, 10 October 2011 | 09:52 |

11 . 10 . 2011
2 ary lgik tu cukup kamy 4 bulan .
wah tak sangka aku blh sampy begitu lama dgn der .
hope hubungan kamy blh kekal la .
aku pun tersngt syggg der ma <3

klw kamy leh kekal that great ?
aku blh pecah rekod idup aku .
yg dulunya penuh dgn game laky skwng suda setia
setia dekat sider .
setakat nie tiada sesi curang2 lgi .
coz aku tak penah tepikiq nak game der .
coz aku terlampau sygg kan der la :)

thnx syggg sudi menyerlah idup yana yg sunti dulu :)

MUHAMMAD ZULFADHLI B. GHAZALI <3


nak ikowt , nak ikowt .
| 08:40 |

esok hubby ajak pi SEDIM :)
mai ai nak ikowt la .
harap2 mama kasi ikowt la .
nak sesangat ikowt hubby pi sedim weyhh .
dah habis exam nie klw tak pi sedih weyh :"(
nak ikowt sesangt2 .
hubby bw text tadi ajak pi seblm der exam .
na2 ikowt .
harap2 mama kasi pergy la .
tadi bw der text mintaq permission nak pergy .
klw mama tak kasi menangis lagu NEGARAKU la = ="
harap2 sesangat mama kasi .
nak pergy MANDI MANDA 
woyyhhhh !
nak pi sesangt2 :D
harap mama kasi 
AMINNN ~


demam la :(
| 08:04 |

ary sumpah tak laraq la :(
dah demam + selsema .
nie bawu je lega sikit .
unline pun nak tulis agak sloww cam siput ,
tangan kebas* la .
grrrr ~
DEMAM nie menyusahkan .
ya ALLAH legakan demam nie .
dgn mslh aku yg tak sudah2 .
wtyh boy aku .
nie dgn penyakit*
memeyh aku suka keadaan begini .
grrr !
harap esok lega demam :(
AMINNN ~


winduu :"(
| 03:15 |

smlm aku cube mcej der :(
der ckp kata kerja then aku tunggu la der ,
tak antaq text then aku coll .
der angkat then ckp * SUMPAH happy gila :)
then der antaq mcej der ckp TAK DAK MOOOD NAK MCEJ 
wahhh -_-
berkecai gila aty dgnr ,
bhaiii , kow tahux aku tunggu kow punya lame !
then aku coll semata2 nak dgnr sora kow je .
kow blh antaq mcm tu kat aku ?
aku penah terpikiq tak aku RINDU kaw ?
klw kaw tak pikiq tu memang kau tak dak perasaan la >.<
ary aku OFF fun mls text kaw .
aku sedih sgnt perangai kaw yg smlm .
then dgn aku demam =="
lgik teruk . :(
panas* badan nie .
hmm ~ k la tyme mam ubat bye2 blogger ^^


FREEDOM !
| 02:51 |


AKU BEBAS !
akhirnya bebas jugak darew PMR ^^
bebas , bebas , bebas !
always i say .
seperti burung merpati yg telah bebas <3
hee ~ bebas darew PMR =="
yeah , tunggu result grr pling aku menyampah !
sial tol la . 
deret bg aku peninx pala ja .
WTF !
anyway kepada budak2 PMR .
ya anda suda bebas darew ancaman idup dan skwng blh la .
pi mampos nah  :D
pasnie idup aku akan jadi seperti biasa .
dgn rutin harian yg tak berfeadah =="
anyway SELAMAT BEBAS KEMBALI :D


SARAH LARVIAAA :)
Sunday, 9 October 2011 | 08:06 |

B

cakkk !
hee ~ tgk budax cute ats nie ?
nie SARAH <3
tadi kitaowng gayut sampy berasap telinga .
grr . first aku takowt nak angkat coz number tak kenai = =""
then sarah ckp nie sarah la .
baru aku ckp .
syok gayut dgn derr .
lama jugak kamy gayut .
bestt la .
der ckp sal ANAS AHMAD .
OMG !
heheh .
hope kau tak sombng n kyta blh still frewnz 4 ever :D
ILOVEEYOUUU <3

Labels:



DELIMA =='
| 06:50 |

aku tak fhm la dgn dunia skwng =='
hmm , kenapa tyme aku mula menyintai serang
mesty ada dugaan yg mendatng .
plesss , let me be freee !
aku suda ada yg punya laa .
pless ! 
smlm der gayut dgn aku then der ckp .
yana syg zul ?
of course aku syggg <3
then der ckp --- nak yana balek .
YA ALLAH !
apew yg der maksudkan ? dulu der penah ckp
aku bukan tuk der dan bukan yg terbaik .
--- nak yana balek , --- sanggup menderita sbb yana =='
aku memang tak leh terima .
aku terlampau mencintai ZUL .
terlalu sukaq tuk aku lepaskan der .
ya allah ,
kyta memang dah tak dijodohkan .
terima la kenyataan .
bahawa kita memang tak dak jodoh .
kuatkan la aku tuk semua dugaan nie :"(


aku chubby ?
Saturday, 8 October 2011 | 08:20 |


cumel kan bbaby nie ?
CHUBBY kan der ?
ha nie la aku maksudkan .
ramy tegur aku semakin chubby .
first member aku FATINI " aku tgk ang makin berisi la nie ?"
then MAMA aku " mama tgk kaka makin berisi dah pipi pun temban "
then MAKSU aku " amboi berisi dah lanie "
= =""
aku CHUBBY pun kerna kehadiran serong dlm idup aku
yg telah cukup BAHAGIAKAN aku :)
bukan BABY la = =""
but my HEARTBEAT <3
hee ~ zul :)
sejak dgn der aku banyk berubah .
idup HAPPY + MAM LALU :)
dulu cpel derat SEDIH ja .
dgn der tak penah la . .
HAPPY je .
thnx sygggg sudi menyerikan lgik hidup honey :)


yeah , muka baru :)
| 08:01 |

yeah aku baru je buat blog nie :)
hye semua yg menyibuk :_P
hee ~ aku sedang menikmati PIZZA .
hurrmmm sedap sngt2 :)
hope dpt mkn bersama hubby <3
hee ~
oke la maw mam2 lu .
bye :)


|| NEWER