Welcome to Miss Vogue Paradise.You want to F o l l o w ? or go back H o m e ?
Diary About Love Links
Speak Up


be yourself don't COPYCAT
yana chikas blogspot .
kau bererti buad diriku :)
Friday, 30 December 2011 | 12:10 |




hyee , to aalll :)
busan la malam camnie , tukaq lagu je ~ lagu tu maksud besaq buad aku !
ye la cam aku syggg zul -.- , geli sat * .
miss that moment la tyme tu mesra x2 dgn zul , rindu saat bahagia dgn dia tahu ?
walaupun kekadang aku maqa dia , tapi tak beererti aku tak sygg kan dia .
syggg aku terlampau dalam buad dia tahu ?

aku penah pesan 

"hubby suatu saat nanty honey akan perlukan hubby
masa tu honey hanya perlukan kepercayaan hubby 
buad diri honey , meski masa tu semua tak percayakan honey
hanya hubby ja harapan honey . saat tu hubby perlu percayakan honey hanya hubby ja yg honey perlu butikkan "

kitakan tak tahu masa kehadapan nak jadi pa kan ? lebih baik kita bersiap sedia .
takowt terlambat semua nie , aku dgn dia dah lama sngt takowt ada yg dengki
manusia nie takkan berkan makhluk sesama dia bahagia , mesti nak jatuh kan orang .
aku berpesan awal , sediakan payung sebelum hujan ><
hope hubby ada waktu tu taw ? . syggg honey sygg kau la bongok !



Thursday, 29 December 2011 | 10:51 |







i missyouu zul <3
kan best klw kita camnie ? bahagia kan . hope dpt bahagia dgn hubby slalu camnie .
honey tak sanggup ilang hubby tahu . tak dpt bayangkan la -.-
hubby tahu honey sygg hubby sesangat ! hubby hari x2 honey tak sempurna tanpa kau disisi la .
seperti cacat la hidup aku tanpa ang <3
hubby satu ja nak hubby tahu ILOVEYOUU !
honey takkan ulangi kesilapan yg sama .

 : NIE AYAT ZUL SEMALAM MASA GDOH :


mak , ayh . adx dh bg smua yg terbaik untok dy , adx sygg dy mak , tpy npaa dy wt kt adx mcm . nee mak ?apa slah adx ?? hina sgt adx ?? .. mak klu xdpt bahagiankan dy .. klu adx meninggal t adx nk kuburkan di sblah mak n ayah taoo . adx taoo mak n ayah jaa sygg adx .. adx bkn ada owg sygg pon .. walaupon adx xbpaa mak n ayah . adx sygg awek adx lg lebih dari segalanya ,.. tpy adx harap dy pown mcm 2 ?? makk !! 
  • adx sangop happy walaupun dy bg sakit aty . adx xmao tunjuk kt dy mak . adx nk dy jaa  .. knp xbole ???
  • xpaw mak , ni smuaa xleyhh dipaksa .. mungkin adx sebaliknya .. tpy mmg xbole trmaa . mak knp adx cpt nagis , bila sedih ?? adx ikowt mak ??
  • Honey jgn buat kt hubby mcm neee 
  • hubby sygg honey sgt ..

honey !

nie adalah tulisan dia sndiri lepas tu aku sedaq
dia penting dlm hidup aku :)
ileppchuii sygg ><
hope hidup kita akan bahagia pasnie !



new year planning
| 08:35 |




hallo , banjour ! hahax , saja gedik sat ~ oit x2 nmpk gmbq atas tu :)
ha , tu tattoo untuk new year punya nak kuaq kan . mesty rempittt la ~
hahax , aku memang suka hidup cam nie sal tak kcw sesiapa kan ? , jgn dok buad dengki sngt .
bila aku update camnie ada ja makhluk jin tak puas aty sebaq fitnah sana sini , terasa ka ?
mkn cili la tu XDD
btw love this meyh sama dgn kwn aku naimah tu , orang gila tu buad jugakkk :P
tak sabaq tunggu new year la hubby kata klw jadi dia nak tukaq cover sut dgn kwn dia . weyh sonok kowt !
new year cover sut baru bhaiii ~ mlm tu konvoi buad gila x2 la .
tak sabaq nya nak kuaq dgn hubby tercinta , hehe smlm gdoh hari nie bek .
aku nie tak snggup tgk laki nanges lawak kowt XDD
btw hope mlm new year sapa area penang jumpa hampa nah ?
blh rempitt sekali , masuk kubuq pun sekali XDD



nmpk gmbq nie ? nie la buah hati aku .
jugak mat rempit ku <3
sygggg ang taw . mucxhhh :*


terimbas kembali .
Wednesday, 28 December 2011 | 07:59 |



hye semua . hari ini yana sedih sgnt .
setiap kali abng kecik ckp pasal perempuan tu , setiap masa tu aku ingat dia .
ya aallah kuat kan aku ? aku tak tahu kenapa nama dia tak penah padam dlm hati aku .
walaupun dia saketkan hati aku , seksa jiwa aku . sampai seminggu aku demam panas .
ingetkan dia , tapi jantan tu sikit tak kesah sama aku mati atw hidup .
hari x2 aku col dia , mcej dia sebab aku rindu dia . dlm seminggu hanya 2 3 kali kami mcej .
kenapa dia berubah masa tu aku tak tahu tapi bila abng ckp baru aku fhm sebab aku dah tak berguna tuk dia 
setiap kali inget dia aku menangis , skrng klw aku ckp tak nanges aku tipu la .
biar la hanya blog nie je tahu . betapa hancur hati aku bila dengar abng ckp camtu :(

aku syggg dia , aku rindu dia ! tapi aku jugak takkan lupa perkataan hina dia tu .
tapi bila imbas kembali betapa rindu aku kat dia . aku cuba benci dia tapi tak boleh .
kerna sygg aku pada dia kuat sngt , dia lelaki bek walaupun hina aku .
caci aku , tapi aku still tak boleh benci dia . ejad klw ejad terbaca entry nie .
yana harap ejad fhm perasaan yana , yana takkan lupakan ejad .
tapi yana akan lupakan perbuatan ejad , saket bila hati dpt tahu ejad tnggal yana sebab perempuan tu .
trust yana masa tu yana still harapkan ejad :")



wajah lelaki nie la , yg aku sygg dan berjaya buad aku tak lupakan dia :")
ber la gmbq jadi pengubat ingat masa kita bercinta dulu :)
takkan aku lupakan detik manis tu .



abng kecik :)
Tuesday, 27 December 2011 | 05:48 |



hye , wahhh . lama tak update kengs ? eh mesti ampa tertanya sapa dia tu .
ha tu la abng angkat aku kecix <3 , weyh aku sygg dia taw .
jgn dok gatai lak rampas dia :) , orang dia kecik ja . agak kacak -.-
aku ckp kacak terus gatai nak ? aku taw dah ampa nie .
hahax , tak maw x2 adeq tak bg oke ? :P

tadi petang aku busan then abng ajak kuaq , aku pun ikowt dia kuaq .
pergi teman dia mkn , pastu pergi ambik angin kat PANTAI BERSIH .
punya la qamy dia kenai habaq ang , aku segan kowt .
bw aku nie cukup jimat duit minum pa tak maw .
aku tak suka sngt orang belanja , special kepada orang baru kenai .
dh lama kenal tak kesah la kan ? syok dok dgn abng memang tak busan .
dgn kwn dia shidy derat buat lawak ja .
aku tak laqat nak gelak ddahh sampai penad , esok pergi jusco dgn abng .
mesti best la , hope abng nie kekal la .
lg pun aku mana ada abng , klw ada abng angkat .
tu pun lyn tak lyn ja , ada awex lupa habis -.-
aku nak abng yg blh caring aku dan dorang aku dgn bek tu ja :)



saat indah .
Sunday, 25 December 2011 | 10:14 |


yana klw korang buka facebook yana , penah ckp pergi LANGKAWI kan ?
korang tahux , detik tu plng indah buad yana tahu , oke yana ceritakan mesti tak sabaq nak dengar kan ?
mlm tu yana last kat langkawi , petang sebelum tu kami dah mandy pantai sama ,
best sngt , then mlm dlm kol 12 aku cari alasan nak kuaq , jumpa buah hati <3
then adeq aku pun nak ikowt aku ajak la pi .

kami lepak tepi pantai cam honeymoon best sngt saat tu , aku pengang erat tangan dia .
seakan taknak dia pergy jauh dare aku , then aku ckp at dia teringin ada anak kan ? cuba tgk suami isteri tu .
then dia ckp comel anak dia , aku pun buad muka gedik aku :3
ckp dia nak anak la , dia ckp la giloss ! tunggu 4 tahun lgik -.-
merana sat , tgk ombak tu rasa tenang mlm tu disisi dia . buad certa cam ombak rindu . -.-
then aku ckp aku senang dekat dia . sygg gila kat dia cam tak nak lepaskan .

then ajak pergy jejalan aku suwuh dia buad nama kat fon . dia pon buad la .
adeq aku yg kecik tu buas sungguh , kamy nie cam bw anak lak .
mlm tu tak ku lupa la , PANTAI CENANG , LANGKAWI 
jadi saksi saat kami bersama <3






aku berubah ?
Friday, 23 December 2011 | 23:51 |


hye , lama kengs yana tak update ? . hari yana tukaq lagu sedih kan ? 
cam sitausi yana skwng , kenapa yana rasa yana berubah ?
yana sekrang dah tak lyn dia cam dulu , masa mula x2 aku kenal dia .
mungkin aku tak thn dgn apa yg dtng skwng nie , ye la perempuan mana yg kuat klw slalu begini ?
aku sendiqi tak fhm , kenapa perempuan gilakan dia sanggup buad aku musuh ?
klw nak pergi je yana tak kesah , tapy klw zul pilih yana tu hak dia bukan yana .
yana sanggup maki dia , bukan niat yana tapi yana saket hati bila slalu camnie ?
bayangkan kami baru je baik mesti ada ja BETINA GARIK ! nak rosakkan hubungan kami .

kami skwng kerap gaduh , yana pun tak fhm .
kenapa mesti ada uwng ketiga nak rosakkan hubungan kami ?
klw yana salah gentle yana mintak maaf , yana pun tak taw apa slh yana .
yana pun nak bahagia cam uwng len , yana syggkan dia .
yana dah lama dgn dia , suka duka kami penah ampa tahux ?
sampai ada yg sanggup rosakkan hubungan aku dgn dia . apa dosa aku ?
kepada yg back up aku tu terima kasih sngt , aku tak taw ckp mcm na .
setiap manusia memang tak sempurna , tapi jgn la sampai nak aibkan seorang .
klw ampa ditempat aku camna ampa rasa ? pikiq camtu la .
aku nie hanya manusia biasa yg mampu berserah ja .
tapi takkan semasa manusia ampa nak musuh pikiq la , ampa pun makhluk tuhan ampa tahu ?
tlng jgn penah buad aku camnie . klw nak tuk kebaikkan aku tinggalkan dia .
tapi dia tak nak , bagi dia aku segalanya ? aku nak buad camna ?
bg dia benci aku ? tapi dia tetap nak aku ?
camna lgik ampa nak , jgn bg aku sedih camnie :(


kau segalanya :)
Sunday, 18 December 2011 | 05:39 |





sejak gdoh terok nie , aku rasa sygg sesangat kat dia .
walaupun dia tak perfect tapy , dia segalanya bg aku :)
hampir satu family aku tahu aku couple dgn mamat nie , first tyme aku dpt couple yg setia cam dia .
selama 6 bulan kamy bersama tahu ? , aku syggg dia . hope dia baca nie taw .
kami nie cam serasi bersama , ye la dia tak kongkong hidup aku sngt .
setengah tu suka kongkong aku , oke aku tak suka cam tu hidup aku jgn nak judges pulak ?
dia pulak satu kepala dgn aku , blh dikatakan citarasa kamy sama .
dia penah ckp klw jodoh kita panjang dia buad aku isteri .
 hamboi sampai camtu sekaly , hee ~ dia lelaki plng baik aku kenal .
selama couple semua perangai cam sialll ! , tapy dia len sanggup korban apa saja demi aku .
dia penah tanya " buthday nak dekat honey nak ape ? "
then aku ckp " nak nikon d3100 "
dia ckp nanty hubby beli tuk honey pa saja boleh , honey ja hubby sygg <3

oke memang aku syggg dia , tadi dia pujuk aku merayu segala supaya jgn tinggal dia .
perempuan mana tak lemah weyhh ? aku pun lemah .
jauh sudut hati aku , aku still sygg dia sngt .
oke babe i syggg you .
i hope you will be my hero <3 , honey terima hubby taw :)
dan maaf kan hubby 

 miss you <3


sedih , hiba :")
Saturday, 17 December 2011 | 09:00 |



sekali lgik zul buad perangai sama , aku tak kuat lgik tahan semua nie dan telan benda semua nie .
let me go free klw kau nak buad perangai aku cukup sabaq , 
kenapa aku tak couple cam len kengs ?
semua ckp kamy sweet , tapy kowang tahu kamy bahagia ka tak ?
kamy tak bahagia sebenarnya , kenapa ex yg len kau lyn dgn elok , kenapa dgn aku susah ha ?
pa slh aku buad sampai kau lyn aku camnie sekaly ,
klw nak adeq ka kak angkat aku tak penah halang kan ? siap supprot lgik tahux ?
skwng bila aku teringin ada bng kaw maqa , cam tak ikhlas perli aku sana sini .
bagus perangai camtu ? kau suka la kan tgk aku nanges sebab perangai bodo kau ?
aku kan tak dak abng teringin nak ada abng yg sygg aku .
tapy kau lyn aku camnie ? tak cukup segala pengorbanan aku ?
aku tak penah bagi x2 kasih sygg aku , aku sygg kau sowng ja tahux ?
bila slalu cam nie laqat mkn hati ja .
kenapa kau tak leh bahagia kan aku ? ex kau len lynn elok ja . bila couple dgn aku .
seolah olah nak balas dendam , kau tahux aku dah jadi cam kayu tak dak perasaan tahu .
aku betol x2 give up kali nie , dah fedup perangai ang tu ~
lantaq la apa nak jadi kat ang , cukup la sabaq aku dah habis dah .
aku dah tak kuat nak tempuh semua nie , aku nanges dari mula taip sampy habis taip .
betapa saket hati , hanya aku dan allah ja tahux .
terima kasih tuk segalanya ~
kyta hanya kenangan :")



mandi , manda :)
| 07:17 |


best sngt ary nie tahux ? , pergy mandi dgn bangkai hehe .
saja syokk panggil dia bangkai .
dia nak mai bukan nak gie taw tadi dah otw , dah sampy depan rumah antaq mcej
" MAI KUAQ DAH SAMPAI "
sial , aku tak dan siap la --"
kamy pergi merata cari kwan , sial panas mcm oven tahux !
then pergy rumah mamat nie orang panggil lan china kowt , zul ckp aku kenai .
bila kenai tak taw la dia tak tunjuk muka , tak pe la kan .
oke ada sebab aku cerita sal kwn dia bukan suka tapi ada la oke :)
jup aku cerita .

then pergi cari ezat pulak ambil beg dia pi tinggal merata sapa sruh .
habis burn kulit aku bbhaai ~ oke aku memang suka kena seksa mcm tu .
then dia ckp pinjam fon nak tepon lan china tu , aku bgik la .
habis la credit maxis kowt shitt !
then dia sembang pe ntah aku mls nak dgnr , then dia bw mtor pergy cari .
pergy pulak umah mamat sowng lgik lupa nama .
aku tgk dia kecik ja , then aku tanya from 2 ka dia tu .
dia ckp habis skula , o.0 terkejut habaq ang !
kecik cam from 2 , then start journey pergy mandi yeah sonok gila .
dia dok lwn race dgn lan tu , lan mula buad terhegeh x2 dia .
habis terbang rambut aku , kusut lgik shittt !
sampai ja , tempat FULL , bengangg gila .
pusing punya pusing jumpa gak last mandi situ , lama gak arh cari adadlm 1 jam .
then bila lan duk sebelah aku ., cam nak kenai .
bilaa lama pikiq , nak haram ! .
muka sebijik cam ex boy aku weayhh , tak len langsung ..
terus ingat ex boy aku T.T
then aku ckp zul , dia lyn tak lyn aku tahux ang jealous .
serious muka mcm " FARIS DANISH "
rindu dia sat --"
zul jgn jealous nah , aku syggg ang ja oke <3


Thursday, 15 December 2011 | 07:03 |



blink , blink . tadi pergy kuaq dgn baby saye :)
happy sesangat , stelah pagi tadi kamy gdoh . dia ajak aku kuaq ang aku setuju sngt
ye la gdoh sebab jantan bodo tu -,- .
SS la jantan tu , aku sygg kau je la babe .
then kami gdoh habis . sial !
der punya nanges , cis terharu siot laky mane nak nanges demi perempuan dia sygg :D
then bila dah redha sikit , dia ajak keluaq katanya rindu sngt .
baru gdoh dah rindu ye la tu -,-" , nak ambik hati je tu . 
then aku kalut x2 siap .
kami pun pergy queenbay tgk wayang jejalan .
tgk cerita ALVIN AND THE CHIPMUNK
eh , betol ke aku eja nie -,-"
hahax , apa je la kan ? , then dia ckp jum pergy lepak pantai .
dah agak dah -,-" dia memang suka pergi tempat tu , dia ckp bnyk kenangan tempat pun cantik .
lepak la situ sampai habuk masuk mata , cis !
ha , terlupa nak cerita , lawak nie .
masa otw nak balek kan , kamy pergy kat parking motor .
angkat x2 helmet nah ambik ang ! , bogo tak dak XDD
bogo helmet dia , eh betul ke aku tulis ?
then dia rembat helmet uwng , cis 2x5 ja dia nie .
dia tak paky lgik takowt uwng syak , dia paky helmet tak dak bogo .
SUMPAH lawak ! XDDDDDDDDDD
taw rupa dia cam pa ? mcm apek tua jual BABI nek motor .
sepanjang jalan aku gelak , kena kat aku baru ada akai -,-
then dia pun tukaq helmet
nak usha gmbq kuaq tadi ? nie ada sikit cek upload nie :)






THE END :)


apakah patut aku buad ?
Wednesday, 14 December 2011 | 07:58 |


firstly aku nak kowang tgk pic nie dulu , nanty yana ceta .



seramm , tak ? oke kowng tahu yana tak sanggup ckp yana ada boy -,-
baru nak ckp ada boy then dia ckp jgn lukai hati saya taw .
broo perempuan mana sanggup ? aku just abng cam abng je .
tapy dia anggap aku len dah

sampai yana butu skwng , dia punya coll ajak yana jumpa .
sumpah yana tak nak ! , yana tak nak dia menaruh harapan , yana dah ada zul .
ya allah pa lgik dugaan nie , dia sampay bg sim card dia nak coll aku ?
24 hours nak coll , so how about zul ?
aku betol x2 butu skwng , sbb dia join veronica just nak mendekati aku .
skwng akku nak ckp TANIAH ang berjaya oke ?
aku tak nak , cukup la dgn kehadiran zul .

dia saja fhm aku dan blh bahagia aku selama 6 bulan , laky len cukup 1 bulan belah !
FUCKK OFF !
aku tak tahu nak habaq kat dia mcm mana , serba salah semua ada -,-
kepada yg baca entry nie pless help me guys ?
aku perlu pertolongan ampa tahu .
hope kowang blh bg nasihat :)



VERONICA ♥
Sunday, 11 December 2011 | 19:46 |



nie semua family veronica <3
depa nie semua HOT ~ comel semua ada , best dapat kenal depa semua aw :)
cece , bertuah la depa muka depa dalam blog aku kan ?
pasnie hempuk x2 la laptop , syok punya pasai XDD .
sumpah best lepak dgn depa , tambah x2 sys ika gila toi dia -_-"
tyme kereoke aku tak leh lupa , ingat mesty gelak besaq mia ! 
ika dangdut bukan men arhhhh ~ giloss punya la .
aku blh mati pekak dgn depa , bukan nyayi lwn menjerit ja .
tapy memang best la dpt lepak dgn depa nie :)
first gath dulu aku tak dpt join , kaly nie punya aku join nak kenal x2 la katakan :)
aku sorang warna putih gila sesat sat :)
tapy apa yg penting ampa the best la !
kepada yg tak dak dlm gmbq soey taw :)
depa pulang awai kowt tak dpt jumpa .

tema : merah hitam
tarikh : 10/12/2011 , sabtu
tempat : sunway carnivall mall

tgk gmbq bwh nie semua kamy tangkap ,
aku ambik yg tertentu la .


tyme nie zul coll mqa aku T.T 




gmbq gurlz yg aku syggg . scha yumika , saidatul natrah , rara wiwimushi , lyka ika iyra <3




nie sys scha <3 , comel kengs dia ? lepchuii la :)



sys ika <3 , sygg dia ketat x3 la !
comel kengs dia buad iklan gigi :D


nie lak sys natrah <3 , comel jugak kengs .
merah gitu :o .
ilepchuiii gak taw >,.^!


nie lak rara wiwimushi , lgik comel kengs ?
merah ja depa nie ~
iloveeyyyou gak :)


nie lak adeq comel anis afifah idris
comel gila gurlz bertudung nie <3
serious cun gitu :*
iloveyouuu much la syggg .


sekaly lgik ika kesyggan aku nie :)
aku syggg dia wokk ~
iloveyouuuu :*


last pic nie , mamat yg plin aku syggg .
jgn ambik dia taw , tumbuk ampa sat gie !
syggg dia sngtt la :*
iloveeeyouuu hubby !



OLDER || NEWER