Welcome to Miss Vogue Paradise.You want to F o l l o w ? or go back H o m e ?
Diary About Love Links
Speak Up


be yourself don't COPYCAT
yana chikas blogspot .
kehidupan baru bakal datang :)
Thursday, 29 March 2012 | 07:21 |


haiyoooo ! hehe , excited nya ampa nak baca nie . oke yana cerita oke .
banyak cerita ampa taw lama tak tulis maklum laaaaa , ampa taw kan yang punya pakwek sapa kan ? kalaw tak taw ha mai nak buh penampaq sediah ! haha lawak ja ampa nie suka ambik serious laaa . kami dengan dia makin jauh sekarang sebab perangai dia tu , grrrr sumpah aku benci perangai cemburu dia tapi sweet bila tyme pujuk dia tuuu , dia tediaaa punya berleteq panjang aku syookk nya tdor ~ haha , tak guna punya awexx . hahaha , buad pembaca penang nie cek nak cerita nie cek panas sikit nan budak kl nie , depa kalau bub hina orang nombor 1 depa hina orang penang , mentang x2 depa nek keta weyhhh ! kita nek motor jaaa . kalaw nek bmw tak pa nie kereta buatan malaysia ja weyhhh ! tak payh bajet sangttt la berok x2 , kan aku dah buh ang berok aihhhh , ampa suka buad aku maqa cepat tua la aku -.-" , lupa kan nanti tua cepat la yana .
excited nak pi cubprix ampa taw ? hehe mama bg green light kat aku tak sabaq nak pi nan orang tersaynggg :*, nanti aku bakal skula dia tempat baru . hello new place ! skula mana tu aku ja taw oke ? :)
tak maw habaq takowt tak jadi nanti kata orang zaman dulu kala la kan . hehe , tapi aku sedih jugak pasnie mesti rindukan manusia nie punya kak anis , kak jiha , ayunie , diyana , fakhriah dan safira :( bakal merindui ampa la weyhhh ! syggg jgn lupakan aku taw :) aku sentiasa ingat ampa dihati bak kata tv9 dekat dihati hehe mengarut jaa aku nie , oke la nanti aku update lgi taw :* , lgik pun esok nak balek aloq setaq balik kampong la katakan . hehe tengkui pada sudi baca luahan hati mengarut aku muahhhh kat ampa sikit :* , chow chin chow !


miss you much :(
Sunday, 25 March 2012 | 20:17 |



hyeee ! nampak gambaq atas tu ? hehe . masa tu kuaq dengan dia la tengok dia buad muka gatal dia .
meluat aku tengokk , haishhhhh ~ tak pa lagi pon rindu dia sangat tahu ? hubbby nie kan <3
semalam aku tdor mimpi jumpa dia best sngt , dia layan aku cam budak x2 best dia layan kerenah aku yang agak mengada tu laaa . hehehe dia ja faham perasaan aku , dengar lagu dalam blog pun dah tukaq .
suka sangat lagu nie jiwaangggg gituuu ~ hehe maksud dia mendalam sangat cuba la ampa dengar .
tahun nie dia spm sekarang aku tengah mengajar dia menjadi terbaik supaya mak dia bangga denga diri dia .
mak dia pon suruh aku jaga dia kan ? allhamdulilah setakat nie banyak berubah tak cam dulu . dia dah tak kuaq malam sesuka hati dia akan cakap dengan aku , tak aku risau sangat maklum la berjauhannnn ~
tapi dok jauh nie buat kita makinn rinduuuuuuuuuuuuuuuu hahaha . panjang weyh !
ye la kalau stay dekat hari hari jumpa hari hari gaduh . kalau dok jauh nie ha ! asyikkk nak rinduuuu ja gdoh jarang laaa .sekali jumpa manja bukan men laaaa hehe ampa taw aku tak penah couple sejauh mana aku dengan zul nie 9 month , kekadang aku tak percaya diri aku sendiri -.-" , ye la dulu kalau couple tak penah bertahan sekarang nak dekat setahun , wow ! cam tak caya an ? makin syang makin dlam ampa taw ? hehe . ampa taw aku bila break mesti tak leyh dengan dia terlampau sayanggg , dia nak lepaskan aku ?! mimpi la aku payah gila kowt dia lepaskan aku -.-" , tak paaa selagi jodoh kami kuat kami stayyyy la kan :)
k laaa nak mkn kejup , pastu tengok anak aku :P anak kura kura laaaa . byeeee ~



sekarang ampa semua boleh dapatkan hotlink bagus ! jimat sngtt , tukaq ke hotlink bagus sekarang . boleh tekan dan baca syarat dia :)
Thursday, 22 March 2012 | 20:37 |

sekarang ampa semua boleh dapatkan hotlink bagus ! jimat sngtt , tukaq ke hotlink bagus sekarang . boleh tekan dan baca syarat dia :)




no more FACEBOOK -.-" !
| 06:12 |

 hyeeeoiiii ! hehe , gedik kan aku ? kesah pulak noh dengan ampoooo <3
untuk pengetahuan ampa yang baca blog aku sekarang yana dah padam facebook oke ?
sebab - sebabnya :
  • yana suka banyak habis masa layari facebook sampai abaikan pelajaran 
  • disebabkan facebook la runtuhnya kebahgian seorang ampa taw ?
sekarang yana tak nak semua itu ada lagi laaaa . nak berubah dah kalaw zul tu nak ada facebook ada kesah ?
kalaw dia tak nak pon tu tak penting dahhhh , sampai jodoh aku kahwen nanti .
aku dah taw dia memang takkan tutup facebook tu , geam pun ada besa la weyh budak ensem taqak boleh kata pa la weyh ! tengok ja laaa paness hati pun ada aku tak kesaahhh kat sini abng x2 poly perggghh cun :*
tudiaaaaaaaaaaaa punya la gatai , hehe . selagi tak kahwen camnie la perangai aku gatai memanjang .
haha , anyway guys follow ja aku kat twitter yang nazak tu -.-" yana chikas nama twitter aku :)
sebelum tu layan lagu nie dulu nah , haha aku suka sangat lagu nie kejam kan aku ? kalaw zul dengar mampos perang laaaa , kesah blog aku punya suka la . hehe
oke la , nak update twitter ! byuuuuuu :*


bangun dengan hati yang kuat !
Monday, 19 March 2012 | 22:30 |


hyeee , laamaa tak update kengs ? yana tak balek asrama coz sakittt . pastu yana kena tukaq skula .
sbb yana dah tak leyh dok asrama sbb sakit , sedihkan ? tu la yang terjadi sekarang .
yana dah tak kuat dulu , lama tak jumpa buah hati aku <3
ingat hari nie nak jumpa dia , rindu sngt kat dia dah seminggu lebih aku terlantaq atas katil .
semalam pergy ambil darah , sekarang hidup aku camnie la . aku tak kuat cam dulu jalan dah tak laqat .
aku makin sakitt , zul slalu berharap yang aku akan sembuh . setiap malam sebelum aku tdor dia mesti dodoi kan aku manja kan aku ? kalaw tak dodoi tak tdor la aku jawabnya . 
kami sngt bahagia sekarang aku sayangkan dia .
cuma aku sedih terpaksa tinggal skula teknik :( , sebab aku sakit tak leyh dok jauh x2 .
aku jalan lama tak leyh , kuatkan aku tok terima semua nie .
aku harap sngt petang nie jumpa dia aku akan happy sikit , aku kerja muram ja sampai kurus mkn tak maw .
kuat kan hati aku ya aallah , aku dah tak kuat dahhh .
kenapa takdir aku camnie ? aku tak nak semua jadi camnie . 
semoga aku dapat jalan yang terbaik dalaam hidup aku :)


9 month :)
Wednesday, 14 March 2012 | 06:50 |


http://www.youtube.com/watch?v=8KBH62bq-b8&feature=youtu.be

hyeee , nmpkk link atas tu ?
klip video kami selama 9 bulannn .
hopee anda buka taw :*
kat situ terang segalanya x2 pasal hari nie <3


panasss weyh , panas !
Sunday, 11 March 2012 | 21:33 |


hyeee semua hari nie yana betol x2 anginnn ! korang tak anginn ka ?
siap ja motor dia aku dia buad tak taw , padahal aku demam cam nak mati kowt semalam menangis x2
dia kalut dengan motor tiba x2 aku nak jalan tak bolrh tak taw napa . aku antaq mcej coll sat .
then dia bagi alasann credit tak dak , tgeh buad motor kalaw kata awex ang mati hari tu . baru ang nak menyesall 
selamanie bole ang pinjam fun mak rumah ang coll awad sekarang tak boleh ?
apabila benda dia sayanggg dah siap aku dilupakan , mungkin dia tak perlukan aku lgikk kan ?
tyme dia perlukan aku cari aku , tapi tyme dia ada benda dia sayanggg sakit aku pon dah tak kesahh .
tapi kalau dia sakit aku slalu risau coll dia tak berhenti teman dia saat dia sakit , tapi bilaa aku demam panas ?
aku pon tak penting dia mata dia , aku tgeh sakit nie slalu bila kat asrama senior aku teman aku kalaw sakit .
di rumah harap mama aku ja ambil berat , aku nak tulis pun tak laqat nie tapi aku kuatkan diri 
aku nak luah apa aku rasa , kenapa dia berubah menandakkkk .
apa lagi dia nak dari aku ? makin lama kami couple makin aku dilupakannn .
kuatkan aku , sampai sini ja aku tulisss , aku dah tak leyhhh pi .
tak laqattt sngttt -.-" . byeee


demaamm .
| 06:26 |


hyeee , hehe lama tak update kan ? hari nie yana demammm :(
semalam kan yana overnight dgn zulll , best sgnttt dia ajak yana tengok mat rempit !
yana memang minah rempit ? so kesahh pulak dgn ampa na kata pa . jgn judges orang oke ? kalaw ang tak perfect , habaq mai siap la sat gie aku dok kata bukan x2 sial kan mulut depa tu ?!
best semalam depan nasmir penuhhhh orang gila  , aku tengok depa race best kowt .
aku jadi cina sat laa , seksa nak mampos . hahaha .
thennn masa tu motor dia rosakk dia tgehh baiki , tangan dia kotor sngt tyme nie kami beli makan then dia suruh aku suapkan :) aku pon suappkan sampai kwn dia jealous <3
pastu korang dengar lagu baru nie kan ? ha ada kena mengena degan smlm kami kuaq :)
aku tengah merajuk kat dia , dia tinggal aku camtu ja kat rumah kwn dia kuaq pi mana ntahhh .
aku punn merjukkk dgn dia , sweeet tyme nie kawan dia beritahu dia kata aku cari dia tadiii .
dia mai pelukk aku dia tahu aku maqa , aku maqa dia dgn alasan mengatukkk . sebenarnya tak punnn .
then dia buka lagu yang tengah korang dengar nie :)
dia nyayi kat aku , sambil pelukk aku dia mintak maaf . sweettt sangat tyme nie . aku takkkan lupakannn .
then dia janji tak buat lagiii , dia nyayi sampai habis lagu tuuuu . aku nak nanges tapi tak tunjuk kat dia ..
sumpahhh , aku saynggg dia sangttt . kami dah nak dekat 9 bulan dah .
harappp tak dak orang kan rosakkk kann hubungann kami <3
hubbby kalaw baca nie , coll honey ? honey demam perlukan hubby disisi honey sekarang rindu dengar sora hubbby sesangat :( hubbby jangan ingat motor ja , honey perlukan hubbby saat nie .
sayanggggg kau la bucukkk :*





aku boleh hidup tanpa dia ?
Saturday, 3 March 2012 | 21:05 |


sejukk kan pagi nie ? mengigill aku .
hati aku dah kosong , maknanya aku dah serik dgn laki ntah kenapa lelaki buad aku benci kaum ampa hurmmm 
kalau couple 8 bulan pun tak bahgia tak boleh jugak kan ? aku dah butu cam na nak buad hati aku sayangkan dia balek cam dulu kami mula x2 kenal , aku tak boleh paksa hati aku hati aku betol x2 tak mau .
dulu kenapa ang buad aku camtukan ? sekarang aku mula berubah kerna ang ! aku mula kuqang kasih sayang sbb ang jugak ang taw ? tapi aku yakin aku boleh hidup tanpa ang sekarang . kerna setiap benda ang buat aku tak percayakan ang ? aku nak buat pa lgi bagi hati aku percayakan ang ? bnyk peluang dah aku bagi kat ang ang tak hargai sedikit pon , bila sekarang hati aku dah berubah anginn aku pon tak boleh buat apa .
aku cuba la sendiqi pikat hati aku kembali aku betulx2 tawaq hati kat ang aku dah tak boleh buat pa lgik , 
semalam aku bermimpi bahawa suatu hari dia akan tipu aku lgik kerna dia nie tak penah serik dgn setiap benda dia anggap semua nie remeh temeh , sedaqkah dia nie tentang kejujuran setiap perhubungan ?
apa yang pasti aku tak letak tanda kepercayaan pada dia dalam diri aku , setiap benda kedang dia buat mesti menyakit hati aku boleh cuba dia faham aku ? aku nie gurlz dia bukan bahan patung dia .
tolong fahaaam aku ? aku dah bg dah bnykk peluang tuk ang ? pa lgikkk .
dahh la lupakan kenangan kita masing x2 mula hidup baru (:
aku hidup aku ang hidup ang ? boleh kan .


kenyataan tersimpan .
| 10:20 |


malam nie agak sunyikan ? hurmmm . cam yana jugak la .
yana ada satu pengakuan tak penah terungkap sebelum nie , yana sebenarnya tak penah bahgia dgn zul :(
dulu kami mula x2 kenal SUMPAH bahgia sngt , bila lama kenal aku dah tak bahagia .
aku dah tk boleh ipu diri aku lgik dahhh , setiap benda dia lakukan + cakap kat aku mesti aku tak percaya langsung kenapa ? aku pun tak taw dahhh kebanyakkan kepercayaan aku hilang kat dia .
kebanyakkan kes adalah kes perempuan mesti ada kaitan dgn perempuan .
dgn kes tu aku mula hilang kepercayaan kat dia dan aku tak bahagia cam dulu , kenapa ntahh la .
hati aku mula berubah angin perasaan sayang dah berkurang , cam na aku tahu ?
bila dia tanya kan soalan " honey syggg hubbby ? " masa tu aku hanya mampu diam lidah aku kelu dan bisu .
nak kuaq perkataan syggg teramat seksa , hati aku mula menyukai laki len selain dia . 
aku tak camnie slalu , tapi sejak kes tu aku mula berubah hati dan aku bnyk berubah bukan aku yang dulu .
aku dah penat nak jaga dia , aku nak dia pikiq la mana baik dan mana buruk aku dah malas nak larangan semua dah kerna aku tak kkan percaya dia dia penah tipu aku jugak selama aku hiduppp .
maaff sngtt aku dah tak boleh tipu diri aku , aku memang tak bahagia dgn ang dahh .
setakat nie ja aku mampu jaga anggg , aku dah tak boleh terus tipu diri aku , aku dah tak percayakan ang lggiik . . aku nak ang cari perempuan dapat faham perangai ang , kerna aku tak penah faham ang ? ang slalu n kerap cari maslaah dgn aku sakit hati aku jugak pe lagiii ? aku sampai lelah dgn ang .
cukup setakat nie laaa aku rasaa , aku dah tak boleh bohong semua aku tak bahagia dgn ang .


totally i lovee youuu (:
Friday, 2 March 2012 | 07:43 |


holla ! hehe , deret ja pasai cinta kan ?
nak buat camna lgik kan ? dah dalam otak taw tuuu jaa . zul , zul dan zul -.-"
habis kembang mamat tu bila baca noh ? haha . hujan ja kan bulan nie aihhhh ~
nak pi mana pon susah jaaa . tadi pon kuaq dgn zul habis lecunnn .
macam baru balek mandi manda tuuhhh , habis aihhhh .
last x2 dia dok rumah aku lu ceritaanyaa , hujan lebat kowt gamak la aku nak suruh dia balek kan ?
aku la jadi isteri dia , buadkan aiq bagi makan -,-"
sonok la zulll pekena gurlz dia .
mama aku pun suruh baud cam x2 la , adusss ~
garu kepalaaa .
anywayyyyyyyyyyyyyyyyyyy ~ panjang tuuuu .
nak habaq la CERITA ADNAN SEMPIT II memang best la !
pakat x2 hampa pi tgk , aku gelak sampai lupa diri ampa taw .
haha , best pakat x2 pi tgk laaa .


OLDER || NEWER