Welcome to Miss Vogue Paradise.You want to F o l l o w ? or go back H o m e ?
Diary About Love Links
Speak Up


be yourself don't COPYCAT
yana chikas blogspot .
banyak dugaan .
Saturday, 28 April 2012 | 23:26 |



kalau kita nak bahagia mesti bnyk dugaan dia kan ? kita hanya perlukan kesabaran yang kukuh insyallah kita kekal tapi kalau tak tahan jwb dia memeyh tak dak harapan aku tak kesah boy aku lataq belakang dia apa pon sapa dia teruk mana dia , tapi aku terima seadanya dia dalam diri aku kerna teruk tu mungkin sikap dia dgn pergualan kwn dia tapi dgn aku ? dia tak penah tunjuk semua tu malah dia jaga aku dgn elok nasihat aku tuk kebaikan . walaupun dia tak sekacak ex boy aku dulu tapi aku bersyukuq kerna dia faham setiap benda yang aku bicara aku pasti suatu hari dia akan berubah  , tapi kena percaya dan setia dgn pasangan anda buad masa nie memang susah nak berubah mungkin baru lgik tak pa sygg slow slow kau akan berubah kan bie penah cakap yang bie takkan penah tinggalkan sygg , bie sanggup ka lepaskan sygg camtu sahaja waktu bie tgeah sygg nie ? . satu ja bby nak cakap bie dah mula syg sngt kat bie bby dah taw baik buruk tentang bie bby dah boleh terima semuanya bby tak snggup hilang bie dan terluka buad kali kedua tolong jgn lukai aku lgik ? aku tak sanggup hadapi mimpi ngeri tu lgik , cukup la sekarang kita dah bahagia biarkan depa depa hanya nak runtuh kan kebahgian kita bby dah penah lalui semua tu bby tak kesah tu semua adalah dugaan buad kita kita perlu tabah hadapi sama sama bby tak biarkan bie hadapi benda nie sorang sorang selagi bby ada dekat bie bby akn jaga bie setiap masalah bie hadapi pun dah jadi masalah bby tak pa bie nanti kita akan bahagia jugak cam semalam baby ckp pasal mimpi baby tu indah kan ? bby nak benda tu jugak indah dalam hidup kita suatu hari nanti jadikan ia kenyataan pun tak pe :3 , bie tahu semalam bby tdor kol 5 pagi sebab pikiq apa bie cakap semalam suruh bby pergi kat orang penah lukai bby suatu masa dulu , bie tak nak bby tergebak dgn bie . sumpah bby nangis saat malam tu kenapa dan mengapa ? sanggup bie buad camnie . padahal bie tahu yang bby terlampau syg kan bie jgn penah ulang lgik kata kata tu plesss ! bby dah setia dgn bie dan selamnya hak milik bie tolong jgn lepaskan bby kan bby kat manusia lain ? bby dah cukup bahagia dgn bie . bby dah faham semua tentang bie apa lagi bie ? bby dah cukup bahagia , sekarang bby demam gara gara terkejut bie cakap semalam jgn ulangi lgik ? bby sayang bie FULLSTOP ! 


apakah niat sebenar dia ?
Wednesday, 25 April 2012 | 07:16 |




betol ka aku eja niat tu ? haha lantak la kan . kalau nak lebih jelas tekan gmbq tu oke sygg ? aku tak taw apa masalah perempuan nie add aku then create cerita bukan bukan aku tahu dia playboy so apa lagi ? tu perangai dulu dia sekarang dia cuba berubah . kerna dia nak setia dgn aku please jgn cuba nak rosakkan hubungan kami nie aku dah bahagia dgn dia tup tup dia ckp camnie tak syok la , awex mana suka orang cakap benda camnie kan ? aku dah terlampau syggkan dia jgn cuba rosakkan hubungan kami ? :( aku sayangkan hubungan yang terjalin nie ya allah sumpah aku jadi tak tentu arah dengar semua nie aku tak nak dia berubah takowt kehilangan dia :3 tolong jgn rosakkan fikiran aku aku tak kesah apa pon dia dulu tapi dia cuba berubah tuk aku jadi jgn pasal nie ang nak rosakkan kebahagian kami ? aku tak kenai dia ja kalau aku tahu aku pi cari dah nak tahu sejauh mana kebenaran ang tu aku tak suka ang dok ungkit benda lama dia suda la cukup , nie buad aku mula nak nagis . dah aku betol betol tak dak mood :(



terukir dihati ku :)
Tuesday, 24 April 2012 | 18:49 |






hensem wow dia nie , nak ka ? haha . kaki aku lawa nak jugak ? hehe dia sempurna bagi aku sekarang hari hari aku takkan diam tanpa dia setiap saat pikiq sal dia hadoiii , aku suda jadi bangau meyhhh .


tekan gambaq kalau nak baca ea ? nie bukti mengapa aku sayngg kan dia sngtt . kau dah bnyk lengkap hidup aku ang taw ? walaupun hang baran tapi kalau tyme ang manja aku ja taw kan . tyme merepek semua serah kat ang dia betol betol buat aku jatuh hati kat dia dari hari pertama kami kenal sampai sekarang kau tak penah berhenti ceriakan hidup aku bersyukur sgnt sebab kau hadir dalam hidup aku , 


Ishh takde lh sampai nk tinggal kan syg. b dh cakap kan, pape pun b tk kan tinggal kan syg. tp tu lh syg pun faham kot perasaan b camne skg 
org yg kita syg tup2 terjumpa kenangan2 lama dia. er tk dak mood kott

nie lala im aku tyme kami gaduh hari tu ,

sumpah aku terharu tyme nie , aku jadi makin syggkan dia sngtt aku memang sygg kan dia sekarang dia betol betol telah hidupkan aku terima kasih syggg telah hidupkan sygg kembali kenangan lalu telah memantangkan aku bahawa suatu hari aku akan jumpa laki yang terbaik tuk aku yang boleh berikan aku bahagia , dulu ang caci aku lepas break aku menangis kat lala masa tu jugak lala hiburkan hati aku saat tu la hati aku makin syggkan dia terima kasih kerna menghina aku dengan boy aku tak pa aku percaya bahawa suatu hari aku boleh bahagia dengan dia dan masa tu aku boleh lupakan hang selamanya dalam ingatan aku nmpk nya kata kata aku tak sia sia aku cukup bahagia dengan dia sekarang aku tak tahu bagaimana nak terangkan tentang rasa nie indah kan waktu bercinta ? indah jugak waktu break --" . kalau boleh hari hari nak tgk muka dia yang comel tu buad aku tenang sngt mungkin nie permulaan nya ? oke aku takkan sia sia kan dia . harap sngt dapat jumpa dia aku nie asyik mimpi jumpa dia masa kali pertama kami jumpa dulu . weyh ~ aku dah parah nie rindukan dia selamat dia tak cukup duit ja nak datang . jumpa dia nak peluk dia terus peduli orang kata apa pon yang pasti sayang dan manja aku dia ja dapat rasa :) .mungkinkah ini cinta ? haha , mungkin jugak nie rindu yang sgnt aku suka . grrr ~ aku dah mula caiq dgn ang sayanggg . tak pa hang tak kacak tapi cukup la ang dah bahagiakan aku nie ang faham perangai dan diri aku , ala senang ja perangai ang dgn aku tak jauh beza pun sebab tu aku cepat faham ang dan ang akan cepat faham aku .
aku berharap relay nie akan bertahan , berharap sngt syggg tak curang <3




susahnya hidup :/
| 06:06 |



aku tak taw nak tegur dia camna , aku takowt silap karang kami gadoh besaq grrrrr . camna aku nak cakap huih ~ aku sayangkan dia , tapi aku tak suka dia kuaq malam sumpah tak suka gila aku just pendam ja benda nie sebab terlampau sayangkan dia takowt nak tegur silap langkah , gaduh besaq aku nak buad camna nie . kalau tegur salah tak tegur salah , ntah la serabut pala otak aku bila pikiq nak jaga hati orang nie aku bukan nak kongkong dia risau weyhhh dia dok jauh aku tak taw apa dia buad belakang aku susahnya hidup nie . tambah pulak dia garang susah aku nak cakap dia mesti maqa aku nanti :( , bila cakap dia cakap bukan dgn perempuan  iyelah tapi aku nie awex dia risau , campur aduk semua nie dalam fikiran aku . tyme dia keluaq ja mesti aku jadi cacing kepanasan mula otak aku pikiq bukan x2 . aku jadi tak senang kenapa aku nie ? masalah jugak perangai aku sekarang nie , haiyooo ! aku boleh parah hari x2 camnie , aku nak ubah ang sygg jadi baik bukan lgik tequkk , aku tak maw ang cam dulu dah aku berubah sebab ang sygg tolong jgn seksa aku . arhhhh jiwa aku makin celaru otak aku tak dapat berfungsi dgn betol tolong sapa ada ubat bagi aku lupa seketika ? hidup aku betol x2 celaru . hmmmmmmmmmm


yakinkan aku kau punya :)
Monday, 23 April 2012 | 06:17 |




mungkin ini takdir atau jodoh ? sapa tahu kan tapi sejak aku jumpa dia aku makin ceria hidup aku banyak berubah kerna dia tapi ayat tadi betul betul buad aku terharu bhaiii ~ baby nak kahwen dgn bie ? alngkah benda nie jadi betol bahagia hidup aku nie , dia tanya aku sanggup ka hidup dgn bie panas baran  tak pa sygg pelan x2 baby bagi bie elok oke ? bie selagi bie dgn baby hidup bie akan happy selagi bie faham baby oke ? hasihhh  , sapa sangka lepas aku putus dgn dia aku jumpa yang lebih baik dari dia yang boleh ceriakan hari aku  cam bagus hari hari camnie :) bahgiaaa woiiii  sumpah hari aku lengkap dgn dia , kalau sehari tak mcej tak coll aku mcm gila weyh 24 jam pikiq pasai dia , haiyooo aku dah angau kan dia la :/
tak pa asalkan dia tahu bahawa aku setia dan takkan cari lain selain dia , sayanggg dia sebab perangai dia bnyk sama dengan aku tyme otp paling best mesti lepas habis tu aku senyummmmm lebar :)
sebab ayat ayat dia bagi aku ceria hilang masalah bila cakap dengan dia , terima kasih allah kerna jumpa kan aku dengan dia . walaupun dia suka bagi aku jelly tapi tak pa dia nak uji aku sayangkan dia ke tak , mesti la aku jelly kekadang sebab aku sayanggg kan dia  selagi aku terdaya aku aku cinta dia sepenuh hati aku .
terima kasih lala kerna sudi ceriakan hari hari yana , terima kasih jugak sebab hadir dalam hidup yana yang serba kekurangan nie  kekadang kan aku terpikiq camna kalau suatu hari aku hilang dia ? aku tak dapat bayang semua tu sebab dia dah perfect hidup aku , muka kami sama perangai sama . sumpah semua nie sempurna tapi kalau dia mempunyai orang lain terpaksa aku lepaskan walaupun dia sempurna untuk aku tak pa asalkan dia boleh bahagia :) , bie aku nak hang tahu setiap saat aku tak penah berhenti pikiq pasai ang setiap saat tu la rindu aku makin mendalam , aku berasa lega bila dengar suara ang bie hilang rindu aku . aku tak curang dgn ang aku harap ang takkan buad kat aku sebab ang nie buah hati aku ang dah buat aku betol x2 sayangkan ang harap ang takkan sia sia kan aku :) , sayanggg ang selamanya !

B mtk maaf sbb takde time bby perlu b 
baby jgn tertekan k. bt macam takde pape je 
b selalu risaukn syg. jgn risau everything will be fine. *over pulak 
text lala kat im facebook :)


bahagia , lala :P
Sunday, 22 April 2012 | 22:51 |


hehe , syok kan bila tengok aku happy camnie ? oke semalam OTP dgn dia syokk la hehe deret dia kiss aku jaa  aku mesti la suka tudiee gatal -.-" . haha , deret dari semalam rindukan dia jaa sumpah rindu dia la :'( , semalam kan lala tulis mcej pasal aku grrr , sweet gila kowt aku baca ulang kali tak jemu laa .
ayat paling aku suka dia tulis camnie baby ang nie kekadang sweet , kekadang gila babi haha sumpah aku gelak laa . yang dia dari semalam asyik perli aku ja cakap baby aku suka gigi ang comel cunnn la ayat tu . haha maslah betoi la gigi pun nak ckp comel . haha XD  lala cajap dgn aku bahawa kalau boleh kan dia nak hubungan kami lebih serious , semalam tak tahan bila tengok gmbq dia kat fun tengok lak gmbq aku muka kami bnyk persamaan  cuma beza jantina jaa . mama ckp muka sama jodoh tu kuat tidak pun perangai ampa sama wahhh , sumpah terharu weyhh ~ lala ckp benda sama yang kwn dia ckp muka kami ada iras x2 . haha bie aku syggg ang jgn dok buad perangai , game aku aku bunuh ang laa ! taqak ckp bnykk laaa . aku syggg gila dah kat ang nie jgn buad perangai dah taw syggg ? hope nanti dapat jumpa busuk aku nie <3 rindu tahap babi guling dah kat ang weyhhh . haha , sayangggg ang la budak kecik :*


harap kita serious :)
| 05:56 |





atoto , nampak muka laki kacak nie ? haha milik aku ja oke . aku sayang dia ketat x3 oke aku berharap agar kami boleh serious dengan hubungan sekarang . aku harap dia tak mainkan aku sebab aku suka dan syggkan dia , dia pandai hiburkan hati aku setiap masa bila aku sedih perangai kami pun seakan sama aku harap yang hubungan nie bukan main x2 aku nak serious dengan dia sebab dia ja dapat hibrukan hati aku kala aku sedih ataw duka , hehe kami jumpa hari dah cukup bahagiakan aku sngtt . dia pandai ambik hati aku . bie kalau bie baca nie . bbaby nak cakap yang bby dah mula syggkan bie oke :*


sihir
Tuesday, 17 April 2012 | 21:14 |


hyee , lama kan yana tak tulis ? sebenarnya dah hampir sebulan yana sakit . dah baru ja keluar hospital semua nie angkara buatan manusia yang dengki dan hati busuk tu . yana kena benda nie dah dua tahun baru tahun nie yana sedaq kata benda tu ada dalam badan yana patut selamanie yana kurus cepat maqa . benda tu makan diri yana , senang kata ibu perisik mayang mengurai tak tau pi tanya mak ampa nah ?oke benda tu merosak kan diri ampa taw ? dia mahu anak dara saja . aku sakit selama dua tahun baru sekarang sedaq . sebulan tak leyh jalan terlataq atas katil hebatkan dugaan aku ? orang yang buat kat aku betol x2 nak aku mati . dahsyat kan ? tapi aku taw sapa yang buat tu semua jiran aku jaa . tak pa aku redha dgn perbuataan dia tuhan tu maha adil suatu hari dia akan rasa cam aku ras tolkan ?

dah seminggu aku dok hospital skrng aku dah balek tapi tak sehad sepenuh nyaa . isnin kena pergi lgik buad cek up lak doktor ckp aku ada masalah jantung dgn paru paru . tengok kesan buatan manusia sampai aku tak dak penyakit nie terus ada . selasa aku jumpa pakar pulak tengok result aku haishhh . nasib aku jugak kan ? tak pa pasnie kita buka buku baru yang penting dengan orang tu jgn penah dekat lgikk , aku dah serik nak kwn dgn manusia nie lgik kejam dari jin atu iblis . semoga allah redha dgn perbuatan depa tu , aminnn .
kwn doakan aku cepat sembuh taw :)



OLDER || NEWER